Trouwen; informatie over het bruidsboeket, bruidsboeket bestellen. - Fleurcentrum Blok

Fleurcentrum Blok Fleurcentrum Blok

Bruidsboeket

Het bruidsboeket is een belangrijk onderdeel van de trouwdag. Het bruidsboeket wordt door de bruid vaak de gehele dag meegedragen en is dan ook op de meeste foto's terug te zien. 

Waar vroeger het bruidsboeket een cadeau was van de bruidegom aan de bruid, wordt tegenwoordig vaak in overleg een bruidsboeket gekozen. Kleur, smaak en combinaties zijn hierbij van belang.  

Bloemen voor het bruidsboeket


Voor het bruidsboeket zijn vele soorten bloemen beschikbaar. Wat belangrijk is om te weten is dat niet elke bloem in elk seizoen te verkrijgen. Zo zijn er bijvoorbeeld veel bruidsparen die graag pioenrozen in het bruidsboeket willen zien. Pioenrozen zijn helaas alleen verkrijgbaar in mei en in juni. 

Bovendien kan het zo zijn dat bepaalde bloemen in bepaalde seizoenen wel verkrijgbaar zijn, maar dat deze speciaal uit het buitenland dienen te komen. Dit is natuurlijk geen probleem, maar zorgt er wel voor dat het bruidsboeket duurder uit zal vallen. 

Veel voorkomende bloemen die gebruikt worden voor het bruidsboeket zijn: rozenpioenrozenranonkels en calla's. 

Soorten bruidsboeketten


Bruidsboeketten zijn er in vele soorten en maten. De drie meestvoorkomende vormen zijn: de biedermeier, het druppelvormige boeket en de waterval

Biedermeier

De biedermeier is het meest populaire bruidsboeket. Een bolvormig boeket waarbij de bloemen compact gebonden worden. Hierbij kan gekozen worden voor één bloem in één kleur, maar om het wat vrolijker te maken kan ook heel goed gekozen worden voor meedere bloemen in meerdere kleuren. 

Druppelvormig boeket

Dit bruidsboeket komt grotendeels overeen met de biedermeier. Het is alleen groter doordat er een punt in verwerkt wordt. Hierdoor lijkt het geheel op een druppel. 

Waterval

De grootste van de drie bruidsboeketten. Langstelige bloemen worden zo geschikt dat er een waterval effect ontstaat. 

Kosten van het bruidsboeket


Bruidsboeketten zijn bij Fleurcentrum Blok verkrijgbaar vanaf 50 euro. Hierbij wordt uitgegaan van een eenvoudig boeket.

Belangrijke factoren die de kosten voor het bruidsboeket bepalen zijn:

  • De bloemen. De ene bloem is nou eenmaal duurder dan de ander.
  • De kleur van de bloemen. Omdat het bruidsboeket precies dient de passen bij de jurk, is de kleur van de bloemen van groot belang. In veel gevallen zijn wij daarom genoodzaakt de bloemen apart te bestellen.
  • Het seizoen waarin de bruiloft plaats zal vinden. Een bepaalde bloem is in het ene seizoen beter verkrijgbaar dan in het andere. Hoe beter verkrijgbaar, hoe goedkoper.